Tiedostojen ja tietojen hävittäminen

 

Hankkiudu eroon tietoturvariskeistä tuhoamalla arkaluonteiset tiedot!

Vanhoja tietokoneita tai muita tallennusvälineitä (ulkoiset kovalevyt, USB-muistitikut, muistikortit) tutkimalla ulkopuoliset voivat päästä käsiksi tietoihin, joita laitteet ovat sisältäneet. Esimerkiksi yrityksen arkaluonteisiin tietoihin tai henkilökohtaisiin valokuviin on mahdollista päästä käsiksi jos tietoja ei ole tuhottu asianmukaisesti. Tietoihin käsiksi päästyään niitä voidaan hyödyntää ei toivotusti tai niiden avulla voidaan aiheuttaa vahinkoa yritykselle tai yksityishenkilölle.

Tietokonepalvelu Hietaniemi tuhoaa tiedostot pysyvästi! Välineidemme avulla pystymme tuhoamaan kaikki eri tallennuslaitteet niin, ettei niiden sisältämiin tiedostoihin pääse kukaan käsiksi. Tiedostojen tuhoaminen tapahtuu joko mekaanisesti hajottamalla tai digitaalisesti tuhoamalla, jolloin tallennusmedian sisältämät tiedot tuhoutuvat lopullisesti. Mekaanisesti tuhoamalla tallennusmediaa ei ole mahdollista enää uusiokäyttää. Digitaalisesti tuhoamalla tallennusvälineen uusiokäyttö on mahdollista niin että arkaluonteiseen materiaaliin ei ole enää mahdollista päästä käsiksi. Tuhoamismenetelmä on sovittavissa asiakkaan kanssa.

Voimme hoitaa yrityksenne puolesta mm. seuraavat toimenpiteet:

  • Tietokoneen tiedostojen tuhoaminen
  • Kiintolevyn ja kovalevyn tietojen tuhoaminen
  • USB-muistitikkujen tiedostojen tuhoaminen
  • Puhelimien tai tablettien tietojen tuhoaminen mekaanisesti

Tietojen tuhoaminen tulisi tehdä aina kun yrityksenne uusii kalustonsa tai laitteita jää ilman käyttöä. Tuhoamisen jälkeen kaikki laitteen sisältämät tiedot ovat pysyvästi poissa.

Katso myös kierrätyspalvelumme!